Nos produits – Our products

Voici les produits du Verger d’Avondale – List of our products

Produit d’une agriculture responsable – Product of responsible agriculture (chemical free)

Index de produits – Products Index

  • Agneau – Lamb
  • Pâté – Country style pate : Caillette et The Rustik

Plantes et légumes – vegetables

  • Arbres / trees
  • Rhubarbe – Rhubarb
  • Asperge – Asparagus
  • Houblon / hops (Hallerteau, Mont-Hood, Cascade) 
  • Seeds

Garlic

  • Différents mélanges d’épice à base d’ail et d’herbes (aucun agent de remplissage, sans gluten) – Differents blends with garlic and herbs (no fillers, gluten free)
  • Fleur d’ail / scalpe – 15$ kg (June, juin)
  • Garlic ( bluk, braid…) – Ail (vrac, tresse…) since august to sold out – à partir d’août
  • Garlic in Honey – Ail confit dans le miel

Goodies :

  • Gelée de gadelle – Red currant Jelly
  • Gelée de camerise – Haskap Jelly
  • Coulis de cassis et Sirop de cassis – Blackcurrant coulis and Blackcurrant syrup
  • Confiture de groseilles à maquereau – Gooseberry jam
  • Sirop de rhubarb à la vanille – Vanilla Rhubarb Syrup
  • Confiture de cassis – Blackcurrant Jam
  • Sirop de sureau – Elderberry Syrup
  • Gelée de Sureau – Elderberry jelly
  • Gelée de poire avec un soupçon de vanille – Pear Jelly with a hint of vanilla
  • Confiture de poire – Pear jam
  • Confiture de mûre – Blackberry jam
  • Confiture de courge et pomme aux épices – Squash and apple Jam with spices
  • Vinaigre avec la mère – Vinegar with mother

Fruits

  • Différents fruits de saison – Fruits of season
  • Petits fruits frais – Fresh currant and berries
  • Noisettes – Hazelnut

Bouquet

Artisanat – Artcraft

 

***************************************************

Agneau – Lamb

Elevé par la mère puis au pâturage. Sans hormone, elevage naturel – Raised by the ewe and after in pasture. Drog free

Vivant, entier (vidé) ou en morceau – live, whole hanging, or cuts

Pour commander, voici le formulaire – To order your lamb, complete the form 

  • Vivant – live

500$ agneau vivant de 90 livres. Possibilité de livraison selon la distance avec des frais (50$ pour 1h30 de transport)

500$ lamb alive for a 90 pounds animal. Posibility of delivery dependant the km with fees (50 $ for 1:30)

  • Entier (Carcasse entière vidée) – Whole lamb hanging

30 % Dépot non-remboursable pour l’achat d’une carcasse d’agneau (agneau entier de la tête à la queue). Coût : 13 $/lb de poids suspendu (Le total estimé pour 42,3 lb suspendu est de 540 $. Montant du dépôt non remboursable est de 162$. Montant restant dû estimé est de 378 $. Total final susceptible de varier en fonction du poids final de l’agneau. Ce n’est pas nous qui fixons les dates mais l’abattoir. Vous devez récupérer votre commande ce même matin. Cette date ne peut être modifiée.

30% deposit non-refundable at the order. Cost-$13/ lb hanging weight (Estimated total for 42,3 lb hanging is $540, Non refundable deposit amount -$162 Remaining amount due estimate $378. Final total subject to change with the final weight of the lamb.) The date is fixed by the slaughterhouse. You must collect your order this same morning. This date cannot be changed.

  • Morceaux (Coupés) – Cuts

Dépôt pour commander de l’agneau en morceau : 10$ par pièce commandée – dépôt non remboursable
Coût 38 $ le kg ou 17,2 $ la livre. Total final susceptible de varier en fonction du poids final de l’agneau dès réception des morceaux de l’abattoir. La viande sera congelée et elle vous sera vendue congeler au même prix.

Voici les détails des morceaux d’agneau disponibles
  • Collier (paquet de 2 tranches)
  • Épaule (demi par paquet)
  • gigot entier
  • Côtelette (paquet de 2), carré et ribs (2 par paquet)
  • Jarret
  • viande en cube (paquet d’une livre)
  • cœur, rognon, foie

Deposit for a lamb cuts : $10 per piece ordered – non-refundable deposit
Cost 38$ per kg or 17,2 $ per pound, Final total subject to change with the final weight of the lamb upon receipt of the pieces from the slaughterhouse. The meat will be frozen and you will get it frozen at the same price.

Pieces :

  • Neck (pack of 2 slices)
  • Shoulder (half per pack)
  • whole leg
  • Chop (pack of 2), rack and ribs (pack of 2)
  • Shank
  • cubed meat for stew (one pound package)
  • heart, kidney, liver

Pâté – Country style pate : Caillette et The Rustik

50% lamb and 50% pork : prepared with free range and pastured animal. All the products are gluten free and dairy free. Without addititive, the pates are frozen vaccum packed to preserve perfectly the quality.

%0% agneau et 50% porc. Préparé avec des animals élevés en paturage. Tous nos produits sont sans gluten et sans produit laitier. Sans additif, les pâtés sont congelés sous vide pour préserver la qualité.

 

   

*****************************************************

Arbres / trees : lilac, mulberry tree, black locust and honey locust – à partir de – from 25$

A bee is flying around on the purple flowers.  A close up of purple flowers on the tree

Rhubarbe / rhubarb 5$ bunch (not available at this moment)

 

Asperge / asparagus 5$ bunch ( the season is over)

A person holding asparagus in their hand.  A bunch of rhubarb is wrapped in blue tape.

***************************************************

Différents mélanges d’épice à base d’ail et d’herbes (aucun agent de remplissage, sans gluten) – Differents blends with garlic and herbs (no fillers, gluten free)

  • Ail – Garlic : 100% – 10$
  • Sel d’oignon / Onion salt – Secret de patates / Potatoes Success : sel, ail, onion – salt, garlic, onion – NEW size (200G) new price 10$
  • Sel d’ail / Garlic salt (1) – Un soupçon de magie / hint of magic : sel, ail, lyvèche / salt, garlic, lovage (not available in 2024) – 8$ (non disponible cette année – not available this year)
  • Sel d’ail / Garlic salt (2) – Un soupçon de céleri / hint of celery : sel de roche rose de l’Himalaya, ail, céleri – himalayan pink rock salt, garlic, celery – NEW size (200G) new price 10$
  • Taboulé – tabbouleh salad Avec de la menthe / Put mint in it : ail, menthe, thym – garlic, mint, thyme – 6$
  • Twist ta soup / Twist your soup : ail, thym, sarriette – garlic, thyme, savory – 6$
  • Viva Espagna : ail, tomate, origan, romarin, piment – garlic, tomato, origano, rosemary, hot pepper – 6$
  • Si exquis / So delightful : fleur d’ail, ail, sauge / scalpe, garlic, sage – 6$
  • Fleur d’ail / Garlic scalpes : 100% – 6$
  • Chant des cigales / Song of the cicadas : ail, thym, origan, romarin – garlic, thyme, origano, rosemary – 6$

  

Ail confit au miel – Garlic confit (infused) in honey – 8$

L’ail et le miel sont produits dans notre verger. Garlic and honey come from our orchard.

 

 

***************************************************

Our goodies

   

           

  • Gelée de gadelle – Red currant Jelly (Deux sortes : Pink-champagne and Red lake, Nutrition fact A.) – 10$
  • Gelée de camerise – Haskap Jelly (Nutrition fact B.) – 11$
  • Coulis de cassis et Sirop de cassis – Blackcurrant coulis and Blackcurrant syrup (Nutrition fact C.)
  • Confiture de groseilles à maquereau – Gooseberry jam (Nutrition fact A.) – 10$
  • Sirop de rhubarb à la vanille – Vanilla Rhubarb Syrup (Nutrition fact D.) – 15$
  • Confiture de cassis – Blackcurrant Jam (Nutrition fact A.) – 8$
  • Sirop de sureau – Elderberry Syrup (Nutrition fact E.) – 15$
  • Gelée de Sureau – Elderberry jelly (Nutrition fact E.) – 11$
  • Gelée de poire avec un soupçon de vanille – Pear Jelly with a hint of vanilla (Nutrition fact B.) – 10$
  • Confiture de poire – Pear jam (Nutrition fact A.) – 10$
  • Poire au sirop – Pears in syrup (Nutrition fact F.) – 8$
  • Sirop de poire (et pommette) – Pear syrup (and applecrab) : (Nutrition fact C.) – 15$
  • Confiture de mûre – Blackberry jam (Nutrition fact A.)  – 10$
  • Confiture de courge et pomme aux épices – Squash and apple Jam with spices (Nutrition fact A.) – 10$
  • Vinaigre avec la mère – Vinegar with mother – 15$

Informations nutritionnelles – Nutrition facts (scan the QR code!)

A.                                       B.                                   C.                              D.

       

E.                                      F.

                

***************************************************

Fleur d’ail / scalpe – 15$ kg (the season is over)

A plastic container filled with green beans on the ground.  A bunch of green plants on top of a table.  A box of small plants in paper bags.

Ail / garlic (disponible dès la mi-août- Ready in middle of august) 

Variétés – varieties : Music, Jésuite de Sillery, Red Russian, Red Korean, Glaze purple

Se conservent de 6 à 8 mois selon les méthodes d’entreposage.

  • Vrac – Bulk : Garlic standard Glazed purple and Music : 30 $ / kg (more than 5 kg, 25$ kg); Jésuite de Sillery : 35$kg
  • Calibre large et Tresse – Large and garlic braid Glazed purple and Music : 35 $ kg (Jésuite de Sillery : 40$kg)
  • XXL Garlic (XXL pour l’ail confit/baked garlic with olive oil) Glazed purple and Music : 4 $ / bulb (Jésuite de Sillery 5$)
  • Tasting basket – sac dégustation (4 varieties to learn the difference tasting – pour connaître les différence entre les variétés): 10$ (value 12$) – Available only at the markets

A bunch of garlic is laying on the ground    Three garlic bulbs sitting on a table.  A group of baskets filled with garlic bulbs.  A person holding garlic in their hands.

**************************************************

Fruits de saison – of season

Pomme, poire, prune, cerise, chum (prune-cerise) et noisette – Apple, pear, plum, cherry, chum (plum-cherry) hazelnut

Disponible à la ferme ou lorsque nous sommes présents au Cornwall Kinsmen Farmer Market (Suivez notre page Facebook pour connaître les dates)

Available only at the farm or when we are at Cornwall Kinsmen Farmer Market (follow our Facebook page – event section to know the dates)

A close up of an apple on the tree A close up of some plums in the sun

Petits fruits frais – Fresh currant and berries

Disponible à la ferme ou lorsque nous sommes présents au Cornwall Kinsmen Farmer Market (Suivez notre page Facebook pour connaître les dates)

Available only at the farm or when we are at Cornwall Kinsmen Farmer Market (follow our Facebook page – event section to know the dates)

Red currant, gosseberry and black currant, mulberry – Camerise, gadelle, groseille, cassis, mûre – 7$ liter- litre

Haskap : 7$ the half liter – demi litre

A close up of some red berries on a tree A branch of an apple tree with fruit hanging from it.  

Raisin / grappe : bleu Ontario (summerset and brianna) 

Disponible à la ferme ou lorsque nous sommes présents au Cornwall Kinsmen Farmer Market (Suivez notre page Facebook pour connaître les dates)

Available only at the farm or when we are at Cornwall Kinsmen Farmer Market (follow our Facebook page – event section to know the dates)

A bunch of grapes hanging from the tree.  A bunch of grapes that are in a bowl.

Noisettes – Hazelnut

Disponible à la ferme ou lorsque nous sommes présents au Cornwall Kinsmen Farmer Market (Suivez notre page Facebook pour connaître les dates)

Available only at the farm or when we are at Cornwall Kinsmen Farmer Market (follow our Facebook page – event section to know the dates)

Dry available in end august and september – 15$ bag of 500 g

   

Houblon / hops (Hallerteau, Mont-Hood, Cascade) 

Disponible à la ferme ou lorsque nous sommes présents au Cornwall Kinsmen Farmer Market (Suivez notre page Facebook pour connaître les dates)

Available only at the farm or when we are at Cornwall Kinsmen Farmer Market (follow our Facebook page – event section to know the dates)

Dry available in september – 5$ bag

In pot (ready to plant in your garden) 5 $

A close up of some green hops

*******************************************************

Graines d’haricots verts grimpant / Pole green bean seeds- 3$ bag

elles m’ont été données par un papi italien de la Petite-Italie voilà 25 ans quand nous habitions le quartier. Depuis je reproduis chaque année mes semences et leur fait un traitement au froid de 3 mois. heritage bean from an italian immigrant at Little Italia – Montréal, 25 years ago.

A white table topped with lots of different colored beans.

Bouquet de fleur sauvage et de jardin – Wild and garden flowers bouquet

Wild flowers : Only at farm booth or order

A vase of yellow flowers on top of a tree stump. A bouquet of flowers hanging on the side of a fence.

Lavender – 9$ the dry bouquet – 15 $ the plant in pot (ready to plant in your garden)

  

Hisbiscus perennial in pot and rosemary in pot (ready to plant in your garden) – 15$

 

**********************************************

Artisanat – Artcraft

Chaque pièce est unique. Jamais une pareille. Et toujours des nouveaux modèles. Et le prix varie selon la taille. Contactez-nous pour connaitre les disponibilités.

Every item is unique and different. Never the same, always news models. The price depend the size. Contact us to know what are available.

Harvest basket – Panier de récolte

Dry flowers decoration – Tableau de fleurs séchées

   

Wreath – couronne